Hemelwaterafvoer aanleggen

Een van de meest voorkomende problemen bij tuinen is het verkeerd afvoeren van hemelwater. Hierdoor ontstaan verzakkingen. Het op de juiste manier aanleggen van hemelwaterafvoer is dé oplossing.

  • Home
  • Werkzaamheden
  • Hemelwaterafvoer aanleggen

Hemelwaterafvoer aanleggen

Goede afwatering rondom de woning is van cruciaal belang. Het op de juiste manier afvoeren van hemelwater in de tuin voorkomt verzakkingen, waardoor bijvoorbeeld tuintegels langer mooi op hun plek blijven liggen. Hemelwaterafvoer aanleggen vereist kennis en ervaring. De afvoer wordt namelijk vaak onder de grond gelegd waardoor een fout niet makkelijk opgelost kan worden, zeker niet wanneer de tuin daarna aangelegd wordt. Is de hemelwaterafvoer niet goed aangesloten, dan loop je risico op verstoppingen.

Hemelwaterafvoer aansluiten op een overkapping

Laat je een overkapping plaatsen? Houdt er dan rekening mee dat je ineens veel meer regenwater gaat opvangen. Denk er van tevoren goed over na hoe je dat hemelwater wilt afvoeren. Wil je het hemelwater naar een put afvoeren of naar het riool? Een regenpijp direct de grond in is voor een overkapping, schuur of aanbouw vaak niet voldoende. Wij zoeken samen naar de beste oplossing. De voorkeur heeft altijd een aansluiting op een bestaande afvoer, zoals een regenpijp aan de woning. In veel gevallen moeten we hiervoor veel afstand afleggen met pvc buizen. We zorgen hierbij altijd voor het juiste afschot!

Hemelwaterafvoer put

Is er bij de woning geen mogelijkheid om de hemelwaterafvoer op een bestaande afwatering aan te sluiten? Dan is het mogelijk om een hemelwaterafvoer put te plaatsen. Hierbij graven we een reservoir in, met afvoer in de grond of bijvoorbeeld met een pomp, waardoor het hemelwater gebruikt kan worden voor de besproeiing van de tuin. Bij een tuinaanleg geven we altijd advies over het afvoeren van regenwater.