Oprit asfalteren

Een strak en egale oprit bereik je het snelst door het laten asfalteren van je oprit. Asfalt zoals dat voor wegen wordt gebruikt kent inmiddels ook vele toepassingen voor de particulier, zoals het deels asfalteren van de tuin of oprit.

  • Home
  • Werkzaamheden
  • Oprit asfalteren

Als particulier de oprit asfalteren?

Ook voor de particulier is asfalt een geschikt materiaal. Het is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor het aanleggen of verharden van een oprit, oprijlaan of parkeerplekken. Het gebruik van asfalt kent vele voordelen. Zo is het materiaal zeer sterk, duurzaam en heeft het weinig onderhoud nodig. Na het asfalteren van je oprit is het snel in gebruik te nemen en geeft direct een strakke uitstraling!

Tuin asfalteren

Ook in de tuin kent asfalt vele toepassingen. Asfalteren is vaak goedkoper per m2 dan bestrating. Daarnaast is de kans op verzakkingen kleiner en heeft een geasfalteerd pad weinig onderhoud nodig, mede omdat er geen onkruid doorheen komt. Houd er wel rekening mee dat asfalt zeer warm kan worden in de zomer. Het is daarom minder geschikt voor een kind- of diervriendelijke tuin.

Werkwijze oprit asfalteren

Bij de aanleg van asfalt gaan we zeer zorgvuldig te werk. Dat zorgt er voor dat asfalt minimaal 20 jaar mee gaat. Afhankelijk van de ondergrond, houden we bij het asfalteren van een oprit of tuin vrijwel altijd dezelfde werkwijze aan.

  • Geul graven
  • Stabiele ondergrond realiseren
  • Aanbrengen asfalt
  • Eventueel aanbrengen toplaag
  • Uitharden (+/- 1 uur)

Oprit asfalteren: De meest gestelde vragen

Voor het asfalteren van een oprit rekenen maken we een prijs per m2. Die prijs varieert onder andere door de situatie, het type ondergrond en het materieel dat nodig is. Het beste is om een aanvraag te doen en je situatie te beschrijven. We komen dan graag vrijblijvend langs. Op die manier kunnen we direct de goede prijs offreren.
Nee. Vroeger werd er vaak teer gebruikt in asfalt. Dat is tegenwoordig niet meer het geval. Er wordt nu gebruik gemaakt van bitumen, dat volledig recyclebaar is.
Na het asfalteren is de oprit al na 1 a 2 uur te berijden.