Overkapping laten plaatsen

Een overkapping laten plaatsen? Met een overkapping in de tuin zorg je dat de tuin een verlengstuk wordt van jouw woning. Een overkapping aan huis of juist achter in de tuin? Alles is mogelijk met een overkapping op maat. Geniet langer van jouw buitenruimte!

  • Home
  • Werkzaamheden
  • Overkapping laten plaatsen

Overkapping laten plaatsen in de tuin?

Een overkapping staat vaak bovenaan het wensenlijstje van mensen met een grotere tuin. Dat is logisch, gezien je door het laten plaatsen van een overkapping vaak sneller tijd door zal brengen in de tuin. Daarnaast spendeer je ook een langere tijd in de tuin, omdat je ook bij iets minder weer kunt genieten van het buitenleven. Plaats bijvoorbeeld een barbecue en een loungeset onder de overkapping en je hebt als het ware een tweede woonkamer waar je lekker lang kunt blijven hangen tijdens lange zomeravonden.

Overkapping op maat laten maken

Er zijn tegenwoordig veel standaard overkappingen in de vorm van bouwpakketten te krijgen. Daar is in de meeste gevallen niets mis mee. Echter, wil je wat bijzonders en iets dat specifiek is afgestemd op jouw wensen en op de afmetingen van jouw tuin? Dan is het laten bouwen van een overkapping op maat een goede keus. In beide gevallen moet je goed nadenken over het materiaal van de overkapping. Van welk houtsoort wil je overkapping bijvoorbeeld? Let daarbij goed op de duurzaamheid van het materiaal. Bespaar daar niet teveel op, een overkapping moet tenslotte jarenlang blijven staan.

Overkapping laten bouwen? Goede keus!

Het plaatsen van een overkapping is een specialistische klus. De stevigheid van de constructie is daarbij erg belangrijk. Je wilt natuurlijk dat je jarenlang gebruik kunt blijven maken van jouw buitenverblijf. Schakel daarom de diensten in van een ervaren partij en laat je goed adviseren in de te gebruiken materialen. Kies je bijvoorbeeld voor Douglashout of de duurzamere Red Class Wood variant? Of ga je hardhout met een langere levensduur? Alles is mogelijk wanneer je een overkapping op maat laat maken.

Afvoeren van regenwater bij een overkapping

Wanneer je een overkapping laat plaatsen, krijg je te maken met de opvang van meer regenwater. Dat hemelwater moet op een goede manier worden afgevoerd om bijvoorbeeld verzakkingen elders in de tuin te voorkomen. Wij zorgen ervoor dat het extra opgevangen regenwater door het dak van een overkapping wordt aangesloten op de riolering of op een andere manier wordt afgevoerd.

Veelgestelde vragen

In sommige gevallen is het inderdaad nodig om een vergunning te hebben voor het plaatsen van een overkapping. Of een vergunning nodig is kun je het beste controleren op de website van de Rijksoverheid
Afhankelijk van de exacte wensen duurt het plaatsen van een overkapping vaak niet langer dan 4 a 5 dagen.
Om echt zo lang mogelijk te kunnen genieten van jouw overkapping tijdens lange (zomer)avonden is verlichting natuurlijk onmisbaar. Daarom kunnen wij naar wens ook verlichting aansluiten.
De meeste overkappingen die wij plaatsen zijn op maat gemaakt. Dat betekent dat het moeilijk te zeggen is wat daarvan de kosten precies zijn. Het is ook afhankelijk van het houtsoort en de afmeting van de overkapping. Wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op.