Tuintegels laten leggen

Tuintegels laten leggen om jouw tuin een andere uitstraling te geven? Bestrating aan laten leggen in de tuin ziet er niet alleen mooi uit, het is ook functioneel. Het professioneel aan laten leggen van bijvoorbeeld terrastegels ziet er strak uit en maakt daardoor direct het verschil in jouw tuin!

  • Home
  • Werkzaamheden
  • Tuintegels laten leggen

Bestrating inclusief leggen

Tuintegels of andere bestrating laten leggen in de tuin is niet alleen praktisch, maar ziet er ook mooi uit. Je wilt daarbij natuurlijk het liefst dat je zowel de levering van tegels of andere sierbestrating én het plaatsen bij één partij kunt beleggen. Met bestrating inclusief leggen bedoelen we dat we jou de keuze laten maken voor het soort sierbestrating. Wij werken vaak met tegels van bijvoorbeeld MBI Steenmeesters, GeoCeramica, VT Wonen, Piet Boon, Douglas & Jones en Redsun. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een keuze maken uit het ruime assortiment van Kooyman Sierbestrating. Vervolgens meten wij de tuin en het te bestraten deel op en bestellen de juiste hoeveelheid. Daarna zorgen we voor de levering en het plaatsen van de bestrating, waardoor je zelf niets meer hoeft te doen!

Terrastegels laten leggen

Een mooi terras is snel gerealiseerd met mooie terrastegels, mits met de juiste materialen en op de juiste manier geplaatst. Niet iedere tuintegel is geschikt als terrastegel en niet iedere tegel kent een lange levensduur. Daarnaast is het ook belangrijk dat de fundering voldoende stevig is en er is nagedacht over de afvoer van regenwater. Je wilt tenslotte niet dat regenwater de verkeerde kant op loopt en jouw tegels daardoor snel verzakken. Het plaatsen van tuintegels of terrastegels is daarom geen eenvoudige klus. Wil je jouw tuintegels laten leggen? Neem dan contact met ons op voor een passende offerte of je door ons adviseren over de juiste keuze terrastegel.

Keramische tuintegels laten leggen

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor keramische tuintegels. Een goede keus! Het grote voordeel van keramische tuintegels is dat deze kleur- en slijtvast zijn, minder gevoelig voor groene aanslag en voor een groot deel waterafstotend zijn. Hierdoor is dit type tegel gemakkelijk schoon te maken en gaan ze zeer lang mee! Door de luxere uitstraling van een keramische tegel lijkt het al snel alsof de woonkamer doorloopt in de tuin. Keramische tuintegels zijn mede hierdoor wel duurder dan andere tegels. Hoewel we meestal keramische tegels adviseren wanneer je tuintegels wilt laten leggen, zijn er natuurlijk ook tal van andere opties. We werken ook met betontegels, klinkers of natuursteen.

Bestrating per m2

De kosten voor het leggen van tuintegels is afhankelijk van het aantal vierkante meters, het soort tegel en de situatie van de tuin. Om tot een offertebedrag te kunnen komen, komen we graag van tevoren even langs om de situatie te bekijken. We bespreken daarbij gelijk de wensen voor het materiaal. Wanneer je zelf nog geen type tegel op het oog hebt kunnen we hierin altijd adviseren! Heb je zelf al wel een tegel op het oog? Let dan ook goed op de dikte van de tegel. Het type ondergrond bepaalt uiteindelijk welke dikte je nodig hebt. Koop daarom niet zomaar een tegel, maar laat je goed adviseren of laat ons het gehele proces uit handen nemen. Wil je meer informatie over de mogelijkheden of wil je direct tuintegels laten leggen? Neem dan contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Dat kan, maar we willen er wel zeker van zijn dat we met goede materialen werken. Daarom willen we graag van tevoren weten welke tegels er gelegd moeten worden.
Wij werken veel samen met Kooyman in De Kwakel. Zij hebben een ruime keuze aan tegels die wij vervolgens kunnen leveren en plaatsen. Geef ons door wat je hebt gezien en wij regelen de rest!
Dat is afhankelijk van de oppervlakte die gelegd moet worden en de bestaande ondergrond. Moet er bijvoorbeeld eerst nog uitgegraven worden? Dan duren de werkzaamheden iets langer.
Wij kunnen de oude tuintegels verwijderen en afvoeren. Hier zitten wel kosten aan verbonden.