Tuinaanleg

Een nieuwe tuin laten aanleggen? Nu het vaker lekker weer is in ons land, wil je ook vaker kunnen genieten van jouw tuin. Maar wat zijn de opties precies? Wij begeleiden je in het complete tuinaanleg proces en helpen je bij de keuze voor materialen. Ook denken we graag mee na over een ontwerp die aan alle wensen en behoeften voldoet.

  • Home
  • Werkzaamheden
  • Tuinaanleg

Complete tuinaanleg

Bij het aanleggen van een nieuwe tuin komt veel kijken. Je moet vooraf bijvoorbeeld al bedenken welke beplanting je in de tuin wilt hebben. Daarnaast moet je ook rekening houden met de stand van de zon. Dat heeft niet alleen te maken met de beplanting, maar ook met de positie van de toekomstige zitplek. Het is daarom verstandig om een specialist in te schakelen bij de tuinaanleg. Een tuin is steeds vaker het verlengstuk van een woning. Een mooie en functionele tuin is een echte aanwinst! Een tuin is daarbij ook een grote investering die je niet iedere dag doet. Laat het daarom goed doen.

Stappenplan tuinaanleg

Een mooie nieuwe tuin start met een goed plan. Heb je zelf al een ontwerp in gedachten en wil je dat graag uit laten voeren of heb je nog geen goed idee over hoe de tuin er uit moet komen te zien? Geen probleem! We leggen zowel tuinen aan met een bestaand ontwerp of bedenken samen met jou hoe de tuin aangelegd moet worden. Bedenk vooraf wat de wensen zijn of welke sfeer de tuin moet krijgen. Dan komen wij langs voor het meten van de tuin en gaan met jou in om de tafel om de wensen en behoeften te bespreken. We geven daarbij altijd goed advies over de mogelijkheden en wanneer mogelijk zullen we je ook inspireren met nieuwe ideeen. In het kort ziet het gehele proces er zo uit:

  • Maten opnemen
  • Wensen bespreken
  • Tuinontwerp
  • Materiaalkeuze
  • Datum inplannen
  • Tuin aanleggen

We begeleiden je in het gehele tuinaanleg proces en gaan pas weg als je 100% tevreden bent met je nieuwe tuin. Inmiddels hebben we al veel tevreden klanten mogen helpen.

Tuinaanleg in de omgeving

Inmiddels hebben we veel tuinen mogen aanleggen in de omgeving. Ons werkgebied omvat in ieder geval de volgende plaatsen. Uiteraard komen we ook graag bij je langs als je buiten deze plaatsen woont.

Tuin laten doen?

Je tuin laten doen door een ervaren partij is een goede keuze wanneer je het echt goed aan wilt pakken. Heb je bijvoorbeeld een bestaande tuin en is die toe aan een complete renovatie? Dan is het handig dat die partij ook alle oude materialen kan afvoeren en nieuwe materialen kan aanvoeren. Wij regelen de complete tuinaanleg en zorgen er dus ook voor dat ‘oud’ grond wordt afgevoerd en wordt verwerkt.

Tuinaanleg: De meest gestelde vragen

De kosten voor het laten aanleggen van een nieuwe tuin variëren enorm. We kunnen daarom pas een goede offerte opstellen wanneer we de situatie hebben bekeken. We komen vrijblijvend langs als je je nog aan het oriënteren bent. Wellicht kunnen we je alvast adviseren of inspireren.
Ben je op zoek naar een mooie tekening van jouw toekomstige tuin? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Natuurlijk denken we mee na over een mogelijk ontwerp maar werken het niet visueel uit. Niet omdat we dat niet willen, maar omdat we alleen doen waar we écht goed in zijn; namelijk het aanleggen van tuinen.
Ook dat verschilt per situatie. We nemen graag wat ruimer de tijd zodat we zeker weten dat wij tevreden zijn met ons werk en jij 100% tevreden bent met het resultaat. We stellen hoge eisen aan ons werk en dat duurt nou eenmaal langer. Grofweg zou je kunnen zeggen dat een complete tuinaanleg één a twee weken duurt.
Ja. Wij werken nauw samen met leveranciers waarvan wij weten dat zij kwalitatief goede materialen leveren. We kunnen je daarin uiteraard goed adviseren. Vooraf nemen we de maten goed op zodat we precies weten hoeveel materiaal we moeten bestellen. Daar hoef je zelf niets voor te doen!
In principe zorgen we er voor dat alles duidelijk is voor beide partijen, voorafgaand aan de start van de werkzaamheden. Zo kunnen er geen misverstanden ontstaan. Daarom hoef je niet perse aanwezig te zijn tijdens de werkzaamheden. Uiteraard moeten we wel toegang hebben tot de tuin.