Tuin met overkapping De Kwakel

Voor deze woning aan het water in De Kwakel hebben wij een volledige tuin met overkappingen mogen realiseren. De één puur voor zonwering, de ander ook om tijdens koudere dagen te kunnen genieten van de buitenruimte.

  • Home
  • Projecten
  • Tuin met overkapping De Kwakel

Tuin met overkapping

Voor deze mooie rijwoning aan het water in De Kwakel, hebben wij de volledige tuin mogen realiseren. Voor dit project hebben we zowel een overkapping voor in de zomer, maar ook een overkapping voor de koudere dagen op maat gemaakt. Het uitgangspunt van de bewoners voor deze keuze was dat zij graag een verlenging van de woonkamer wilde hebben. Daarnaast hadden zij een grote wens om ook heerlijk te kunnen nagenieten van een zomerse dag of mooie herfstdag. 

Tuin overkapping hout op maat

Voor de overkappingen hebben we een constructie van hout op maat gemaakt. Voor de overkapping die direct aansluit aan de woning hebben we tevens twee lichtkoepels geplaatst, zodat er ook nog voldoende licht naar binnen valt. Ook hebben we hier gekozen voor een verhoogde veranda gemaakt van steenschotten. Dit zorgt er voor dat deze ruimte echt een verlenging is van de woonkamer en ook kan worden gezien als aparte ruimte in de tuin. Het geheel hebben we voorzien van een heater en verlichting.

De tweede overkapping is bedoeld voor zonwering tijdens zonnige en warme dagen. Door de lengte van de tuin was een tweede overkapping goed te realiseren. De ruimte tussen beide overkappingen, hebben we ‘gebroken’ met gras. Tevens bedoeld voor de toekomstige hond van de bewoners en om het regenwater op een natuurlijke manier te kunnen verwerken.

Maximale verlening van de tuin

Deze tuin ligt aan het water, waardoor we keerwanden hebben geplaatst. Dit zorgt er tegelijkertijd voor dat de tuin maximaal is verlengd op dezelfde hoogte. Hierdoor hebben we de tegels door kunnen plaatsen en ontstaat er achterin de tuin nog een grote ruimte. Deze ruimte hebben we mooi opgevuld met plantenbakken waarin we een Palmboom en Olijfboom hebben geplaatst, wat goed past bij de sfeer van de tuin.

Verlichtingsplan

Omdat de bewoners ook in de avonden willen genieten van de tuin, hebben we een compleet verlichtingsplan gemaakt en aangelegd. Dit hebben we gedaan met behulp van Inlite tuinverlichting. De besturing hiervoor en de verlichting zelf, hebben we netjes weggewerkt, waaronder deels in de overkapping. De verlichting geeft sfeer en was een onmisbaar onderdeel in dit project.

Ben je geïnspireerd door dit project? Neem vrijblijvend contact op om jouw wensen met ons te bespreken.