Douglas schutting horizontaal

Voor dit project in Uithoorn hebben we een horizontale douglas schutting mogen plaatsen. De schutting is geheel op maat gemaakt en de planken zijn middels een potdeksel techniek geplaatst.

  • Home
  • Projecten
  • Douglas schutting horizontaal

Plaatsing Douglas schutting horizontaal

Voor deze woning in Uithoorn hebben wij een afscheiding met een oude coniferen haag vervangen voor een strakke douglas schutting met horizontaal geplaatste planken. De schutting is geheel op maat gemaakt en is in de grond verankerd met hardhouten palen, voor een langere levensduur van de schutting. 

Douglas schutting potdeksel

De douglas planken zijn horizontaal geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de tuin optisch wordt verlengd. Daarnaast zijn de planken zogenaamde ‘potdeksel’ planken. Dat wil zeggen dat de planken stapelbaar zijn doordat de onderkant breder is dan de bovenkant. Dit geeft het geheel een natuurlijke uitstraling. De klant heeft hierbij gekozen voor naturel planken. Een alternatief is om gedompelde planken te kiezen, bijvoorbeeld in de kleur zwart.

Schutting van douglas planken

Een schutting bepaald voor een groot deel het uiterlijk van de tuin. Zo ook bij dit project. De woning en de tuin hebben een compleet ander gezicht gekregen in vergelijking met de situatie waarbij de coniferen haag de grens bepaalde. Een schutting van douglas planken past in bijna iedere tuin! Let er wel op dat douglas een minder duurzame houtsoort is dan bijvoorbeeld hardhout. Douglas planken vergrijzen sneller, maar dit is onderdeel van het natuurlijke proces en maakt de uitstraling robuust. Het vergrijzingsproces kan worden afgeremd door douglas hout te impregneren.  

Voor dit project is er specifiek gekozen voor een schutting op maat. We hebben hiervoor gewerkt met losse materialen. Dat maakt het project kostbaarder dan het plaatsen van schuttingen met standaard schermen. Heb je interesse in een nieuwe schutting, zoals deze? Neem dan vrijblijvend contact op!