Tuinaanleg Uithoorn

Voor deze nieuwbouwwoning in Uithoorn hebben we de tuin grotendeels mogen aanleggen met grote keramische tegels.

  • Home
  • Projecten
  • Tuinaanleg Uithoorn

Tuinaanleg rijwoning Uithoorn

Wij hebben een strakke en onderhoudsvriendelijke tuin mogen aanleggen voor een rijwoning in Uithoorn in het nieuwbouwproject Aangenaam Legmeer. Bij dit project zijn meerdere partijen betrokken geweest. Zo heeft een externe partij de overkapping geplaatst en hebben de bewoners ervoor gekozen om zelf de schuttingen en vlonder te plaatsen. Wij hebben hierin meegedacht en geadviseerd. 

Eigen ontwerp

De bewoners hebben een eigen ontwerp gemaakt voor de tuin en deze aan ons voorgelegd. We hebben het ontwerp beoordeeld en hebben het uiteindelijk met minimale aanpassingen kunnen realiseren. In dit geval hebben de bewoners ervoor gekozen om een gedeelte van de tuinaanleg in Uithoorn zelf te doen. Daarnaast waren er al afspraken met een andere partij gemaakt voor het maken van de overkapping. In verschillende fases zijn wij betrokken geweest. Zo zijn we gestart met het uitgraven van de tuin voor een solide basis. We hebben minimaal 20cm bouwgrond uitgegraven en hier zand voor teruggestort. Op plekken waar de vlonder kwam, hebben we geen zand teruggeleverd, zodat er genoeg ruimte was om de vlonder op palen te kunnen maken.

Grote elementen

In deze relatief grote en lange tuin (16.5m x 5.5m) hebben de bewoners gekozen voor grote keramische tuintegels van 1 bij 1 meter van Geoceramica. Deze zijn afgenomen bij een van onze vaste leveranciers Kooyman. Het plaatsen van grote tegels zorgt voor een ruimtelijke en luxe uitstraling van de tuin. Door het afwisselen van twee verschillende kleuren, creëer je op een subtiele wijze ook verschillende ruimtes. In dit geval wordt het pad aangegeven met een donkere kleur tegel, zonder ruimte in te leveren. Daarnaast is de donkere tegel over bijna de gehele lengte geplaatst, wat de lengte van de tuin extra uitlicht.

Olijfboom en vijgenboom als eye-catchers

Naast het gebruik van grote tegels, is er in deze tuin gekozen voor het plaatsen van een olijfboom en een vijgenboom in een grote plantenbak. Deze springen direct in het oog! Door het plaatsen van grote items krijgt de tuin vaak juist een ruimtelijk gevoel. Van tevoren is er door de bewoners ook goed nagedacht over een verlichtingsplan, waardoor de beide bomen ook ’s avonds de aandacht krijgen. 

Oog voor detail

Met het gebruik van verschillende kwalitatief hoogwaardige materialen zijn er verschillende ruimtes in deze tuin gecreëerd, terwijl ze gezamenlijk een eenheid vormen. De lengte van de tuin is goed benut door vooral in lange lijnen te denken. Dit wordt uitgelicht door het lange pad met dezelfde tegel, en de langwerpige kunstgrasmat. In de zichtlijnen is er goed nagedacht over subtiele doorkijk van de overkapping in combinatie met het plaatsen van grote elementen in diezelfde zichtlijn.

Onderhoudsvriendelijke tuin

Bij het plaatsen van de tegels hebben we er middels een speciaal voegmiddel voor gezorgd dat de kans op onkruid tussen de tegels geminimaliseerd wordt. Naast dat dit erg praktisch is, geeft het de tegels een strakke afwerking die helemaal past bij de uitstraling van deze tuin. Daarnaast hebben de bewoners gekozen voor een kwalitatieve kunstgrasmat van Royal Grass, die een strak gemaaide grasmat nabootst. Dit zorgt ervoor dat er minimaal onderhoud nodig is aan deze tuin.

Inrichting tuin

De inrichting van de tuin maakt het geheel helemaal af. Van het gebruik van hanglampen in de overkapping tot aan het plaatsen van grote windlichten. Aan alle details is gedacht. Zo genieten de bewoners van een strakke tuin, die toch gezellig en praktisch is, mede door de mooie buitenkeuken. We wensen de bewoners nog veel plezier met hun tuin en zijn zelf trots dat we hier aan bij hebben mogen dragen.

Ook een tuin laten aanleggen in Uithoorn?

Wij hebben inmiddels veel projecten mogen uitvoeren in Uithoorn. Van een complete tuinaanleg tot het alleen plaatsen van een schutting voor bestaande woningen of nieuwbouwprojecten. Wil je ook jouw droomtuin laten realiseren? Neem dan contact met ons op en we komen graag langs om je wensen te bespreken.

Werkzaamheden:

Voor dit project hebben we de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

Gebruikte materialen:

Voor de tuinaanleg in Uithoorn hebben we o.a. de volgende materialen gebruikt: