Mediterrane tuin Aalsmeer

Voor deze woning in Aalsmeer hebben wij een mediterrane tuin aangelegd met bijzondere terracotta bestrating.

  • Home
  • Projecten
  • Mediterrane tuin Aalsmeer

Mediterrane tuin

Voor dit tuinaanleg project in Aalsmeer hebben we een Mediterrane sfeer gecreëerd, maar wel met een Hollandse slag. Geheel naar wens van de klant. We hebben onder andere bestrating gelegd, borders gemaakt en een hardhouten openslaande poort geplaatst waardoor de garage makkelijk te bereiken is. 

Mediterrane tuintegels

De grootste uitdaging tijdens dit project was het op maat maken van de tegels in een wildverband. Dat wil zeggen dat er geen vaste structuur is waarin de tuintegels worden gelegd. We hebben de terracotta tuintegels daarom gezaagd in verschillende groottes, maar wel op een manier waarop het één geheel is geworden. Natuurlijk hebben we de bestrating netjes gevoegd zodat onkruid geen kans krijgt. Door de verhoogde borders komen de planten ook goed tot hun recht en zorgt één van de borders voor een afscheiding naar de oprit van grind.

Vakantiegevoel in eigen tuin

Voor de bewoners was het belangrijk om een ‘vakantiegevoel’ te ervaren in hun eigen tuin. Natuurlijk dragen de gekozen tuintegels automatisch bij aan deze sfeer. Daarnaast hebben we voldoende ruimte gecreëerd voor zitjes, een van de andere wensen van de klant. Deze zitruimte is niet alleen praktisch, het maakt het tegelijkertijd mogelijk om optimaal te genieten van de tuin.