Tuinaanleg Kudelstaart

Voor deze nieuwbouwwoning in het kwekersdorp Kudelstaart, hebben wij een grote tuin aan een sloot mogen realiseren.

  • Home
  • Projecten
  • Tuinaanleg Kudelstaart

Tuinaanleg Kudelstaart

Voor deze nieuwbouwwoning in Kudelstaart, bijzonder gelegen naast kassen, hebben we de volledige tuin mogen realiseren. De ruime tuin is gelegen aan een sloot, die we voor de kinderen onbereikbaar hebben gemaakt met behulp van een hardhouten hek op maat. Het geheel hebben we opgehoogd door het plaatsen van keerwanden en storten van extra zand. De klant heeft in deze tuin gekozen voor een groot grasveld dat dient als speelveld voor de kinderen, en een ruim terras om te zitten.

Gezamenlijke schutting

Tijdens de aanleg van deze tuin, heeft de klant samen met de buren besloten gezamenlijk de link schutting te laten plaatsen. Dit hebben wij direct meegenomen tijdens de aanleg. Met hardhouten schuttingdelen en gaas hebben we een mooie uitstraling gecreëerd voor de hele rij. De uitdaging hierbij was het grote hoogteverschil tussen de tuin en de entree aan de achterkant van de woningen. Dit hebben we opgelost door de schutting te laten verspringen, zonder dat dat afbreuk doet aan de uitstraling.

Aanvoer van materiaal

Aangezien de woningen alleen vanaf de voorkant te bereiken waren, hebben we bij de realisatie van dit project gekozen voor aanvoer van materiaal met een hijskraan. Dit maakte het mogelijk om grote hoeveelheden zand, maar ook schuttingdelen, snel en efficiënt op de juiste plek te krijgen.